Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016

Ιός Ζήκα :Είναι τά δάση τής βροχής ηλίθιε...


από poet society*

H Kυβέρνηση τής Βραζιλίας καί ή πρωθυπουργός της Ρούσεφ δήλωσε σήμερα ότι χάνει τήν μάχη μέ τόν ιό Ζήκα ή εμμονική της μάχη όμως πού δίνει γιά τήν καταστροφή τού Αμαζόνιου καλά κρατεί..ε λοιπόν Ρούσεφ ή καταστροφή τών οικοσυστημάτων καί τής άγριας φύσης γυρνάει πάντα μπούμερανγκ...δέν τό ξερες ?..

Οί Ανθρωπογενείς καταστροφές σέ βάρος του οικοσυστήματος προκαλούν τήν ταχεία εξάπλωση του ιού Ζήκα

Η καταστροφή τού Αμαζόνιου από τίς δασικές καί εξορυκτικές εταιρείες καί τά φράγματα ευθύνεται σέ μεγάλο βαθμό γιά τήν εξάπλωση τού ιού στήν Βραζιλία.

Η εκδίκηση της Μητέρας Φύσης ?...

Η ασθένεια - ιός Ζήκα - εξαπλώνεται ραγδαία σε όλο τον κόσμο, με πάνω από μια ντουζίνα περιπτώσεις που έχουν ήδη αναφερθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο ιός Ζήκα έχει συνδεθεί με την αύξηση των περιπτώσεων μικροκεφαλίαs, μια τρομακτική εκ γενετής ανωμαλία που προκαλεί στα μωρά με αποτέλεσμα να γεννηθούν με ασυνήθιστα μικρό κεφάλι και εγκεφαλική βλάβη.

Οι επιστήμονες διερευνούν επίσης μια πιθανή σχέση μεταξύ του ιού και της ανάπτυξης του συνδρόμου Guillain-Barre, μια ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει παράλυση και μακροχρόνια βλάβη των νεύρων.

«Στον Αρχικό κατάλογο του οργανισμού CDC( Centres of Desease Control and Prevention) περιλαμβάνονται 14 χώρες, αλλά το CDC, την Παρασκευή πρόσθεσε οκτώ ακόμη - τη Νότια Αμερική, την Καραϊβική και την Πολυνησία -. Ως χώρες στίς οποίες ό ιός αυξάνεται"

Ο Ζήκα έχει μολύνει περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους στη Βραζιλία, και αναμένεται να εξαπλωθεί σε όλη την Αμερική, ακόμη και αν η ασθένεια ήταν σχεδόν ανήκουστη στό Δυτικό Ημισφαίριο μέχρι πρόσφατα. Στην πραγματικότητα, αν και ο ιός ανακαλύφθηκε σε ζώα εδώ και πάνω από μισό αιώνα, δεν υπήρχαν ανθρώπινα κρούσματα πριν από το 2007.

Μέχρι το Μάιο του 2015, οι μόνοι άνθρωποι που αναφέρθηκαν σαν κρούσματα της νόσου σε αυτό το ημισφαίριο βρέθηκαν στο Νησί του Πάσχα. Από τότε, ο ιός έχει εμφανιστεί σε χώρες σε όλη τη Νότια Αμερική και την Καραϊβική:

"Ο ιός ανακαλύφθηκε το 1947 σε ένα πυρετώδη πίθηκο που ζεί στό Δάσος Ζήκα της Ουγκάντα, αλλά μέχρι το 2007 οι επιστήμονες γνώριζαν μόνο 14 ανθρώπινα κρούσματα της νόσου.Εκείνη τη χρονιά έφτασε το ταξιδιωτικό φυλλάδιο σαν τέλειος τουριστικός προορισμός το νησί Yap στο νοτιοδυτικό Ειρηνικό Ωκεανό. Μέσα σε λίγους μήνες, σχεδόν τα τρία τέταρτα των 11.000 κατοίκων του νησιού, ηλικίας άνω των 3 ετών είχαν μολυνθεί. ...

"Το 2013 Ζήκα έσκασε πάλι, αυτή τη φορά στην Ταϊτή και άλλα μέρη της Γαλλικής Πολυνησίας. Υπολογίζεται ότι 28.000 άνθρωποι (περίπου το 11 τοις εκατό του πληθυσμού των νησιών αυτών) αισθάνθηκαν αρκετά άρρωστοι με τον ιό με αποτέλεσμα να αναζητήσουν ιατρική φροντίδα. Μέχρι το 2014 εμφανίστηκε σε διάφορα άλλα σημεία του Νότιου Ειρηνικού: στη Νέα Καληδονία, ανατολικά της Αυστραλίας στις νήσους Νήσοι Κουκ και, στις αρχές του τρέχοντος έτους, στο Νησί του Πάσχα, οπου σηματοδότησε την επίσημη άφιξη της νόσου στην Αμερική, δεδομένου ότι το απομακρυσμένο αυτό νησί είναι μέρος της Χιλής.

"Ο Ζήκα εμφανίστηκε στη Βραζιλία τον Μάιο."

Τα συμπτώματα της ίδιας της νόσου είναι σχετικά ήπια (πυρετός, εξανθήματα και μυϊκό πόνο για μερικές ημέρες, και χωρίς συμπτώματα σε 80 τοις εκατό εκείνων που μολύνθηκαν). Ωστόσο, η σχέση μεταξύ Ζήκα και μικροκεφαλίας - και πιθανόν τού σύνδρομο Guillain-Barre – τον καθιστούν εξαιρετικά επικίνδυνο.

Αν φτάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς αναμένεται να γίνει, οι περιφερειακές Ακτές του κόλπου μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες λόγω τού ζεστού τροπικά κλίματος που μοιάζει με τις συνθήκες πού ευδοκιμεί.

Ο Ζήκα κυρίως μεταδίδεται από τα κουνούπια, αλλά τώρα υπάρχει η υποψία ότι η ασθένεια μπορεί επίσης να μεταδοθεί μέσω της σεξουαλικής επαφής.

Η σχέση μεταξύ της καταστροφής του οικοσυστήματος και τού Ζήκα

Μία σαφής σχέση έχει τεκμηριωθεί μεταξύ της καταστροφής των τροπικών οικοσυστημάτων - όπως η αποψίλωση του τροπικού δάσους της Βραζιλίας - και την εξάπλωση σπάνιων ασθενειών όπως ο ιός Ζήκα .

Από το περιοδικό της Παγκόσμιας Υγείας:

«Η Αποψίλωση των δασών αλλάζει τη δυναμική των οικοσυστημάτων και οδηγεί σε νέα στελέχη αναπαραγωγής των φορέων της νόσου, όπως τα κουνούπια, ψύλλοι και τα τσιμπούρια, μετά την αναμόρφωση και αλλαγή των υφιστάμενων ορίων των οικοσυστημάτων . Αυτά τα όρια είναι συχνά σέ τόπους και περιοχές των επαφών μεταξύ των ανθρώπων και των παθογόνων δασών εξ αιτίας της ανθρώπινης παρέμβασης . Υπάρχει ένα καλά τεκμηριωμένος, θετικός συσχετισμός μεταξύ της αύξησης της αποψίλωσης των δασών μιας περιοχής και την ανάδειξη των ζωονοσογόνων μικροοργανισμών, που μεταδίδονται από φορείς ασθενειών. "

Άλλοι ανθρώπινοι παράγοντες, όπως η αύξηση της εναέριας κυκλοφορίας και οί επιπτώσεις του υπερπληθυσμού στις πόλεις, επίσης, μπoρούν να συμβάλουν στην ταχεία και εκτεταμένη εξάπλωση των τροπικών ασθενειών.

Καθώς συνεχίζουμε να καταστρέφουμε το φυσικό μας περιβάλλον, μπορούμε να αναμένουμε ότι θά δούμε περισσότερα από αυτά τα είδη των επιδημιών. Κάποιοι μπορεί να πουν ότι μας αξίζει αυτό που βιώνουμε τώρα. Όπως λέει και η παροιμία

«Ότι σπείρεις θα θερίσεις.»..

πηγή ΝΑTURAL NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...